Een christelijke reactie op de aanslagen in Christchurch, Nieuw Zeeland

Met het gehoor zult u horen, maar beslist niet begrijpen; en ziende zult u zien, maar beslist niet opmerken… maar uw ogen zijn zalig omdat zij zien, en uw oren omdat zij horen.’ Mattheus 13:14-16
Kunnen wij werkelijk zien? Kunnen wij werkelijk horen? Of zien en horen wij alleen wat wij willen?
Toen u de beelden bekeek van de vreselijke aanslagen vandaag in Christchurch, Nieuw Zeeland, wat heeft u gezien? Zag u de onvermijdelijke confrontatie tussen het Westen en de islam? Toen u het nieuws hoorde op de radio, hoorde u de onvermijdelijke strijd tussen twee onoverbrugbare culturen en wereldbeelden?
Ik niet. Ik zag de satan de vuren van haat, angst en moord aanstoken. Ik zag de zonde op de loer liggen smekend voor wraak. Ik zag mensen bedrogen door aardse begeerten naar macht en geweld.
Laten we ons niet misleiden. De echte strijd is niet tussen mensen maar in de hemelse gewesten, met de krachten van de duisternis die er op uit zijn om ons te verdelen en vernietigen. Laat ons niet vergeten waarvoor we strijden, namelijk de koningschap van Jezus Christus in onze harten en gedachten; voor de perfecte liefde van God die elke vorm van angst en kwaad wegdrijft. Laten wij een extra inspanning doen om te bidden en werken voor de vrede en welvaart van de stad en de mensen waartoe God ons geroepen heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *