Hoe wij een zegen kunnen zijn voor onze moslim naasten

Gisteren is de maand van ramadan begonnen voor de moslims. Meeste moslims in België zullen geen eten of drinken nemen voor 15 uren tussen zonsopkomst en zonsondergang. De kans is groot dat u een moslim kent die zal vasten voor de volgende 30 dagen. Hoe kunnen wij als christenen een zegen zijn voor onze moslim vrienden en naasten tijdens de maand ramadan?

1. Wees attent: meeste moslims zullen inderdaad meedoen met de ramadan maar niet allen die zichzelf beschouwen als moslim zullen vasten. Naast degenen die vrijgesteld zijn van te vasten, zoals zwangere vrouwen en de zieken, sommigen zullen geen nood voelen om te vasten. Zij kunnen zich eventueel schamen omdat de meesten in hun gemeenschap zullen wel meedoen, dus is het belangrijk dat u hoe dan ook hen niet oordeelt. Mensen ervaren hun godsdienst op hun eigen manier.

2. Laat hen weten dat u om hen geeft en dat u voor hen bid: misschien is er de gelegenheid om uw moslim vriend te laten weten dat u voor hem/haar bid tijdens de ramadan. Laat hen weten dat u God vraagt om hen te zegenen en dat zij zouden God ontmoeten op een bijzondere manier. De ramadan is een periode wanneer moslims zich meer bewust voelen van hun eigen geloof. Zij zoeken naar zegenen van God. Als christenen mogen wij hen het beste wensen in hun zoektocht, biddend dat God hun verlangens zal beantwoorden.

3. Op het werk: het is belangrijk dat u ergens erkent dat uw moslim collega’s aan het vasten zijn, en beseft dat het niet gemakkelijk is voor hen om te werken zonder eten of water. Toon hen dat u hun toewijding naar hun geloof en hun werk bewondert. Misschien is het nodig om meer begrip te tonen als er fouten gemaakt worden zonder dat zij het gevoel krijgen dat ze als slachtoffers behandeld worden.

Ik hoop dat u deze drie tips nuttig vindt. Heeft u nog andere praktische tips hoe wij als christenen onze moslim naasten kunnen zegenen tijdens de ramadan? U kan deze delen door een opmerking te plaatsen hieronder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *